BOKS BORILAČKI

Ivana Habazin opet prvakinja svijeta! Dala papinu krunicu Biserki pa priznala: Dugujem 80.000 eura

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34, 23-5) pobijedila je Kingu Magyar (28, 14-5) za svjetsku titulu po WBC-u te privremenu svjetsku titulu po WBA verziji u velter kategoriji (do 66.7 kg)! Suci su meč bodovali 99-92, 97-93, 98-92 u korist hrvatske boksačice.

  • Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju “ajme, moram vratit pare”, baš je teško, ali zato je sad i slađe – rekla je nakon pobjede pa zaključila:
  • Ovaj WBC pojas, kao da ga cijelo stoljeće pokušavam osvojiti! Fali mi još WBO, ima ga Eddie Hearn, nadam se da će se sad otvoriti i financijski, da odradim i pripreme. Sad su mi cilj IBF i WBO. Sad ću se dobro najesti i odmoriti. Kroz desetak dana znat ćete iduću protivnicu.

Nakon meča zahvalila je Biserki Petrović što joj je dala dres za izlazak u kojem je Dražen igrao 1992. protiv Dream Teama, a ona je njoj poklonila krunicu koju je blagoslovio papa Franjo. Prvakinje su uglavnom iz Amerike i Engleske pa je zato s publikom zapjevala ‘neka pati koga smeta’.

Izvor: 24 sata Foto: Luka Stanzl/PIXSELL