BORILAČKI JUDO

IJF Grand Prix Zagreb: Lara Cvjetko svladala Barbaru Matić i osvojila zlato u kategoriji do 70 kg

Drugi dan IJF-ova Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je trijumf Lare Cvjetko u neizvjesnoj finalnoj borbi s dvostrukom svjetskom prvakinjom Barbarom Matić.

Unatoč tome što su tribine skandirale Barbarino ime, Lara Cvjetko je, dvije godine nakon srebra iz finala SP-a, kreirala drugačiji ishod finalne borbe s Matić. Nakon što su u kategoriji do 70 kg priredile borbu za pamćenje, Cvjetko je slavila pobjedu u sedmoj minuti.

  • Mislim da smo priredile super finale i da je bila stvarno napeta borba s jedne i druge strane. Lara je iskoristila priliku i ja joj na tome čestitam. Sada slijedi pregledavanje snimke borbe kako bismo vidjeli koje su bile pogreške i kako bi idući put bilo bolje – izjavila je Barbara Matić, dok je Cvjetko potvrdila da je jako sretna i ponosna jer je uspjela osvojiti medalju pred domaćom publikom i pobijediti dvostruku svjetsku prvakinju.

Matić je u ranijoj fazi natjecanja savladala Ebony Drysdale Daley (Jam), Clemence Eme (Fra), Samiru Bock (Njem)) i u polufinalu Slovenku Anku Pogačnik, dok je Cvjetko u jutarnjem djelu natjecanja pobijedila Lorianu Kuka (Kos), Luanu Carvalho (Bra), Szabinu Gercsak (Mađ) i Elizu Wroblewsku (Polj).

Uz njih je ostvarila plasman i Iva Oberan koja je nastupila u kategoriji do 63 kg te završila na sedmom mjestu s dvije pobjede i dva poraza. Dominik Družeta upisao je pobjedu i poraz u kategoriji do 81 kg, a Anđela Violić ostala je bez pobjede u kategoriji do 70 kg.

Izvor: HJS/HOO Foto: HJS/Tino Marić