BOKS BORILAČKI

IBF odlučio zanemariti klauzulu iz vlastitog pravilnika, pokušat će se organizirati meč između Hrgovića i Ruiza!

Pojavile su se vijesti kako se promotori našeg Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza Jr-a ipak nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta da se njihov međusobni meč organizira, tako da je sve mirisalo na još jednu propalu borbu.

No, najnovije vijesti ipak donose malo nade jer je IBF odlučio prijeći preko svojih pravila. Hrgovićev promotor Sauerland je zbog nemogućnosti pronalaska zajedničkog jezika s Ruizovim timom bio primoran pronaći neku alternativu, a s obzirom na delikatnost situacije nije bilo druge nego predložiti licitaciju honorara. To se direktno kosi s IBF-ovom klauzulom u službenom pravilniku, a ta klauzula glasi:

‘‘Ako borba za privremenog prvaka ne može biti dogovorena, nikakva dražba honorara se ne može održati. Natjecatelji se moraju dogovoriti oko uvjeta borbe. Pobjednik borbe za privremeni pojas postaje obavezni izazivač za trenutnog prvaka.‘‘, stoji pod 16.B u službenom pravilniku.

No, i FL TV je maloprije izašao s dobrom vijesti za Filipa. Naime, IBF je odlučio zanemariti svoje pravilo te će ipak dopustiti licitaciju honorara za ovaj meč. Dakle, nije sve izgubljeno. Podsjećamo, 28. ovog mjeseca će se održati ta licitacija, dakle točno za 14 dana. 15 minuta nakon saslušanja zainteresirani će moći ostaviti svoje ponude, a naravno, pobjeđuje onaj s najvećom.

Ovo su dobre vijesti za Filipa jer se sad ne može reći da mu je meč protiv Ruiza propao. Naravno, sada je sve na promotorima i ponuditeljima na službenoj licitaciji, a konačna situacija će se znati za točno dva tjedna u 18:00 sati. Nadamo se kako će se stvari ipak odviti u Fillipovu korist i da će dobiti priliku okušati se protiv bivšeg prvaka, a to bi svakako bila velika stvar kako za njega, tako i za hrvatski sport.

Izvor: Fight Site Foto: PA Images/Alamy/Profimedia