BOKS BORILAČKI

Hrgović opet izvisio! Usik i Fury potpisali su ugovor o borbi za ujedinjenje teškaških pojaseva

Borba bi se trebala održati u Saudijskoj Arabiji 23. prosinca ili u siječnju sljedeće godine. Doduše, logika nalaže da će se ići s kasnijim terminom budući da se Fury 28. listopada bori s Francisom Ngannouom.

Filip Hrgović (31, 16-0) obavezni je izazivač Oleksandra Usika (36, 21-0) za pojas po IBF verziji, no, prema svemu sudeći, najbolji hrvatski teškaš ipak će još neko vrijeme morati pričekati na šansu za napad na titulu!

Naime, Tyson Fury (35, 33-0-1) i Oleksandr Usik potpisali su ugovor o borbi za ujedinjenje teškaških pojaseva, tvrdi ESPN-ov novinar Mike Coppinger. Borba bi se trebala održati u Saudijskoj Arabiji 23. prosinca ili u siječnju sljedeće godine. Doduše, logika nalaže da će se ići s kasnijim terminom budući da se Fury bori s Francisom Ngannouom 28. listopada. Podsjetimo, Usik drži pojaseve po IBF, IBO, WBO i WBA verziji, dok je WBC pojas u vlasništvu Furyja.

  • Hrgović je sad obavezni izazivač, no pojavi li se prilika da se borimo za apsolutnog prvaka, onda ćemo ići na tu opciju. Ako se to ne dogodi, Hrgović je svakako idući – najavio je Usikov menadžer Egis Klimas nakon pobjede nad Danielom Duboisom.

I ta opcija se sad otvorila. Ukrajinac ima priliku postati prvi boksač sa svim titulama u teškoj i ‘cruiser’ kategoriji. I to je ono što motivira Usika, uz sav novac koji dolazi od borbe s boksačem puno većeg renomea nego Hrgovićeva.

Nakon što je povratak u ring čekao godinu dana, Hrgović više ne želi toliko izbivati iz natjecanja. Kako god, ima tu mnogo kandidata s kojima bi mogao boksati, poput Anthonyja Joshue (33, 26-3), Joea Joycea (38, 15-1)…

Izvro: 24 sata/Mislav Znaor Foto: REUTERS/PIXSELL