BOKS BORILAČKI

Hrgović napravio šou na otvorenom treningu, voditelj: “Nikad te nisam vidio ovakvog”

Filip Hrgović rasplesao se poslije treninga za medije pa voditelju rekao: “Daj čovječe! pa ja sam najbolji plesač u teškoj kategoriji.”

Najbolji hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u Rijadu se priprema za borbu protiv Marka De Morija 23. prosinca na Day of Reckonging, a u srijedu je odradio službeni trening za medije. Prijenos je otvorio njegov suparnik 10-minutnim treningom na fokuserima, a zatim je u ring ušao hrvatski boksač.

Njegov suparnik dobio je mikrofon u ruke dok je Hrgović odrađivao svoj trening za medije. De Mori u ringu izgleda dosta manje od Hrgovića, u usporedbi s njim kao cruiseraš, ali kad priđe bliže shvatiš da je riječ o teškašu, komentirali su voditelji dok im se Australac približavao na razgovor.

  • Opušten sam, pritisak je na Hrgoviću – rekao je na staru intervjua Filipov suparnik koji je u ovoj borbi izraziti autsajder. Kad me agent upitao želim li se boriti na ovoj priredbi, pristao sam bez razmišljanja. Rekao sam da prije nego su mi rekli s kim ću se boriti. Imam 41 godinu, ali još sam motiviran. Još volim boks, ne volim primati udarce u glavu, osobito ne od gromade kakva je Hrgović.

Hrgović je u ringu doista djelovao kao gromada, što su primijetili i komentatori:

  • Sve je savršeno, osjećam se dobro. Sjajan je osjeća biti dio možda najveće boksačke priredbe u povijesti. Ponosan sam što sam ovdje. Drago mi je da vjeruju u mene i što sam ovdje. Moj suparnik nema što izgubiti, ogroman pritisak je na mene, njegov je renking puno lošiji od moga. Pokušat će me iznenaditi, ali pokušat ću biti spreman za njega.

Plesao si u ringu maloprije, nikad nisam mislio da ću te vidjeti kako plešeš, upitao ga je voditelj.

  • Daj čovječe! Pa ja sam najbolji plesač u teškoj kategoriji.

Koje opasnosti prijete od De Morija?

  • Budimo iskreni, nije top teškaš trenutačno, nije atraktivno ime, ali ima puno borbi, puno iskustva, nema što izgubiti. Ovo je teška kategorija. Jedan udarac može sve promijeniti. Nizak je, ali eksplozivan, snažno udara. Mislim da će početi mahati od prvog zvuka gonga.

Izvor: Gol.hr Foto: Screenshot