BORILAČKI TAEKWONDO

G2 PRESIDENT CUP: Lara Tuškan osvojila brončanu medalju na međunarodnom turniru u Albaniji

Od 17. do 27. veljače u albanskom gradu Durres održan je jedan od najprestižnijih europskih turnira u taekwondou, G2 President Cup, na kojem je nastupilo više od 1200 natjecatelja.

Taekwondo klub Prana je u pratnji trenera Luke Vlašića sudjelovao s 3 predstavnika: Senior Nikola Brnardić (do 63 kg), junior Oscar Kovačić (do 68 kg) i Lara Tuškan, kadetkinja (do 41 kg).

Senior Nikola Brnardić je na tatami izašao u ponedjeljak te u konkurenciji svoje kategorije od 48 boraca nije uspio doći do borbe za medalju. U prvoj borbi izgubio je od predstavnika Izraela rezultatom 24:4. Junior Oscar Kovačić, kojem je ovo prva juniorska godina, u je u prvoj borbi izgubio od ruskog predstavnika rezultatom 3:19. Kadetkinja Lara Tuškan je u svojoj kategoriji do 41 kg savladala Njemicu rezultatom 12:10. U borbi za medalju pobijedila je predstavnicu Španjolske rezultatom 23:13. Porazom s rezultatom 21:14 bila zaustavljena u borbi za ulazak u finale od predstavnice Bosne i Hercegovine. Na kraju joj je pripala brončana medalja na njenom prvom G turniru.