BORILAČKI

Fantastičan uspjeh! Hrvatski boksač se plasirao na Olimpijske igre

Hrvatski boksač Luka Plantić (24) pobijedio je u četvrtfinalu olimpijskih kvalifikacija poluteške kategorije (81 kg) na bodove Irca Emmata Brennana i postao prvi hrvatski boksač koji se plasirao na Olimpijske igre u Tokiju.

Protiv moćnog udarača Brennana, Plantić je meč počeo agresivno i već u prvoj minuti Ircu je sudac brojao. Dokraja je borac iz Sesveta sačuvao svoju prednost, te mu je svih pet sudaca dalo svoj glas i proglasila jednoglasno pobjednikom. Plantić je na početku kvalifikacija, u Londonu 2020. godine svladao nositelja Austrijanca Umara Džambekova, a u petak prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana.

– Godinu dana radili smo za ovaj trenutak i pripremali se za kvalifikacije. Došao sam maksimalno spreman, jako sam napredovao i znao sam da me nitko ne može zaustaviti. Četvrtfinale protiv Irca bilo mi je kao finale Svjetskog prvenstva, veliki pritisak, a kao što sam najavio znao sam da sam veći fighter od njega i od bilo koga i da ću to dokazati. Nije bilo jednostavno, vrlo je čvrst, nije posustajao sve tri runde. Imao sam snage za još nekoliko rundi, ali nakon prve dvije bilo je jasno da imam veliku prednost i da se mogu i malo štedjeti za polufinale. Borba s Whittakerom bit će puno opuštenija, bez pritiska, sad ću uživati u boksu, a uspjeh ćemo proslaviti po povratku u Hrvatsku – kazao je Luka.

Izvor: HINA Foto: Luka Stanzl/PIXSELL