BORILAČKI TAEKWONDO

EUROPEAN MULTI GAMES 2023: Pranovac Oscar Kovačić i Pandas Lucio Matuzić u Sarajevu izborili odlazak na EP za mlađe seniore

U Sarajevu se održava međunarodni G1/E2 turnir European Multi Games 2023. Kroz četiri dana natjecanja odmjeriti će snage preko 700 natjecatelja iz Europe i svijeta, u uzrastima kadeta, juniora i seniora.

  • Ovaj turnir je od iznimne važnosti jer omogućuje kadetima, juniorima i mlađim seniorima izravne plasmane-kvote na predstojeća prvenstva kao što su EP za kadete i za mlađe seniorsko koje će se održati u Rumunjskoj. – objašnjava trener Luka Vlašić i dodaje:
  • Naš Oscar Kovačić nastupio je u kategoriji JM -78 kg. U ždrijebu je bio prvi nositelj te je imao tri borbe. Odličan nastup i dominaciju nad protivnicima pokazao je u svim borbama. U prvom kolu svladao je predstavnika Turske, drugom predstavnika BiH a u finalu predstavnika naše Hrvatske. Na kraju je zaslužio zlatnu medalju za osvojeno prvo mjesto. Ovime je ispunio kvotu za predstojeće mlađe seniorsko prvenstvo Europe (U-21) gdje će se sa svojih 16 godina po prvi puta iskušati u seniorskoj konkurenciji.

Odlazak na EP osigurao je i Pandas Lucio Matuzić u kategoriji juniora do 63 kg. On je u konkurenciji 20 boraca, u pretkolu savladao Grka Georgiosa Lamprisa, u 1. kolu bio je bolji od Abdulaha Bejtića iz BiH, u četvrtfinalu od člana BiH Danila Vukotića. U polufinalu je izgubio od Srbijanca Uroša Turkulja i na kraju zauzeo 3. mjesto što mu je bilo dovoljno da i on izbori plasman na EP za mlađe seniore.

Natjecanja završava u nedjelju pa očekujemo još dobrih vijesti za karlovačke tekvondaše.