BORILAČKI JUDO

Dobrodošli u Judo klub Duga Resa, otvoren je i za nove članove

Upisi novih članica/članova su u tijeku, bit će tako do kraja rujna te tijekom listopada. Dobrodošli su svi željni rada, dobrog društva i pozitivne atmosfere.

Judo klub Duga Resa krenuo je u novu sezonu, koja će, kako stvari stoje, biti jednako izazovna kao i prošla zbog pandemije izazvane koronavirusom. Borci su se već okupili nakon ljetne stanke, a s početkom školske godine 7. rujna, Klub je otvoren i za nove članove.

Termini za treninge ostaju kao i proteklih godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 sati do 21 sat, ovisno o dobnoj kategoriji (18-19, 19-20, 20-21). Treninzi se odvijaju u dvorani u Poslovnoj zoni Mrežnica u Dugoj Resi (bivše Trgovačko na kolodvoru)

Upisi novih članica/članova su u tijeku, bit će tako do kraja rujna te tijekom listopada. Dobrodošli su nam svi željni rada, dobrog društva i pozitivne atmosfere.

SAMOOBRAMBENA BORILAČKA VJEŠTINA

Trenirajući judo vaša djeca steći će samodisciplinu i poštovanje prema sebi i drugima, poboljšati koncentraciju i samopouzdanje, snagu i fleksibilnost. Još jedna prednost juda je i činjenica da, ukoliko dođe do te potrebe, odlično služi za samoobranu. U vremenu kada se većine djece evidentno premalo kreće i malo ili uopće ne bavi sportom te većinu vremena provode kod kuće za računalima i raznim gadgetima, na treningu juda naučit će sve prirodne oblike kretanja, razviti fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i judo igre. Principi juda uče i o poštovanju, samopoštovanju, samopouzdanju, o dobrom ponašanju te kako biti dio grupe. Judo utječe na psihičku stabilnost, ustrajnost, jača tijelo, zdrav razvoj, uči kako pobijediti strah pred protivnikom i preprekama koje se pojavljuju na treningu, natjecanju, školi i životu. Judo je u osnovi samoobrambena borilačka vještina te iz tog razloga ne potiče nasilje, već obranu u takvim situacijama; uče se tehnike bacanja i zahvata u parteru bez udaranja protivnika. Dobrodošli u Judo klub Duga Resa!

Foto: Facebook