BOKS BORILAČKI

Conor McGregor sigurno se neće boriti ove godine, mnogi s razlogom vjeruju da zapravo neće više nikad

Na ESPN-u i na UFC-ovim streaming servisima trenutno se emitira aktualna sezona Ultimate Fighter showa, u kojoj su treneri, ujedno i glavne zvijezde, Conor McGregor i Michael Chandler.

Prije početka snimanja, koje se održalo u ožujku i travnju, predsjednik UFC-a, Dana White, je najavio kako će se nakon showa, čije emitiranje završava u kolovozu, njih dvojica boriti. Nije naveo točan datum, ali je rekao kasnije ove godine. No, sad je sigurno da se to ove godine neće dogoditi. Naime, Conor se još uvijek nije uključio u USADA program doping testiranja, unutar kojeg kao povratnik borbama mora biti šest mjeseci, prije nego što dobije dozvolu ući u UFC-ovo borilište.

Budući da je posljednja ovogodišnja UFC priredba najavljena za 18. prosinca, jučer je bio posljednji dan za aktivirati se. Zanimljivo, Chandlera je USADA odmah danas posjetila, a na njihovim web stranicama možemo vidjeti da se Conor još uvijek nije aktivirao. Tako je Chandler izrazio nezadovoljstvo putem društvenih mreža te je otvoreno prozvao Conora. Naravno, on bi ovdje bio najveći gubitnik, odnosno ne dođe li do borbe će ostati bez uvjerljivo najveće zarade karijere.

Što se zapravo događa s Conorom? Nema nikakve dvojbe da se opustio i nabacio veliki broj nepotrebnih kilograma, kojih bi se morao riješiti ako misli odraditi ozbiljne pripreme, a nakon toga i borbu u kojoj bi se mogao predstaviti na pravi način. Je li uz dobivanje mase koristio i neke u sportu nedozvoljene preparate? Nećemo prejudicirati, to ćemo prepustiti ovlaštenim tijelima, kad i ako napokon odabere uključiti se u njihov program.

Sve u svemu, ako ste pogledali barem jednu epizodu Ultimate Fightera, jasno vam je da je Conor trenutno daleko od sportaša, posebno natjecatelja u po mnogima najzahtjevnijem sportu na svijetu. Ma, čak i ako ste samo vidjeli posljednje fotografije, puno toga vam je apsolutno jasno. Zbog toga mnogi smatraju da se McGregor više uopće neće niti boriti. Da je ovaj Ultimate Fighter iskoristio kao neku posljednju promociju i priliku za uzeti nešto novaca UFC-a. A ako ćemo suditi po rezultatima iz prve četiri emitirane epizode, čini se da se kao trener baš i nije proslavio.

Osim toga, pored svega što je on zaradio i pored života kakav na račun toga vodi, kako se uopće vratiti spartanskom životu jednog MMA borca? Gdje pronaći motivaciju za zaraditi još kojih desetak milijuna dolara, ako već posjedujete otprilike 200 milijuna, a za to morate u potpunosti preokrenuti trenutni život. Zato se zapravo lako složiti s onima koji smatraju da se njega u UFC-ovom Octagonu više neće moći vidjeti, barem ne kao borca koji nabrijan čeka posljednje sučevaljanje i sudački znak za borbu.

To je nažalost realnost, od McGregora smo svojevremeno dobili ono najbolje i sport kakav je ostavio. A ako se u svom najboljem izdanju neće moći vratiti, onda je bolje da ništa ne pokušava. Kakav god mu trenutni život bio, a nažalost više ga viđamo na stranicama tabloida ili crne kronike, čini se da on u njemu uživa. Pa, neka nastavi.

Izvor: M. Katušić/Gol.hr Foto: Profimedia/AFP