BOKS BORILAČKI

BORBA S ULOGOM OD MILIJUN DOLARA: Cro Cop će pripremati Antu Deliju za brazilskog nokautera

U Hrvatsku se vratio najbolji hrvatski teškaš u slobodnoj borbi, nakon najveće pobjede u karijeri! Ante Delija, koji već godinama trenira kod našeg slavnog Mirka Filipovića, ušao je u finale turnira američkog PFL-a, a pobjednik osvaja nagradu od milijun dolara!

Prije nekoliko dana, Ante Delija ostvario je najveću pobjedu karijere, a sada … Sada je Cro Copova dvorana prazna jer nema treninga, a to je Anti najgore.

  • Znači ja moram njega doslovce natjerati da mu kažem ‘danas je dan pauze, ne trebamo raditi ništa, moraš se odmoriti, moraš se regenerirati’. Pretreniranost je najopasnija stvar u sportu, a on to teško shvaća – istaknuo je legendarni Cro Cop za Dnevnik Nove TV.
  • Ma dobro, i to se mora profesionalno odraditi. Moramo odmoriti i idemo dalje sljedeći tjedan – nadovezao se Delija.

Suradnja s Cro Copom je pun pogodak.

  • Mirko je meni prijatelj i daje tu pozitivnu energiju i osjećam se puno bolje kad je Mirko uz mene i drugačije je sigurno i protivniku u očima i organizaciji i sucima itd., itd. To ne možeš jednostavno naučiti iz knjiga. Jednostavno moraš to proći i on je najbolji primjer toga – istaknuo je Ante.

U polufinalu je Goltsov bio veliki favorit, čak do te mjere da su mu davali i 91 posto šansi za pobjedu, a Anti samo devet posto.

  • U njihovim očima je on bio favorit, u našim sam bio ja i to je tako. Ja sam vjerovao u sebe i vjerujem da mogu pobijediti ne njega nego bilo koga na svijetu – samouvjereno će Delija.

Finale slijedi 27. listopada. Pobjedniku će pripasti milijun dolara, a protivnik je strašni brazilski nokauter Bruno Cappelozza koji je Deliju nokautirao u svibnju.

  • Znači, radio sam sve ono što nisam smio. Loši trenuci se takvi događaju u karijeri, što ćeš … To je normalna stvar i mislim da će ova borba biti totalno druga priča – najavljuje Ante.

Evo što kaže Mirko.

  • Ja nisam bio tad uz njega. Bio je dekoncentriran. Sad ćemo odraditi onako u Antinom stilu. Da ga Ante obori dolje, da ga završi ground and poundom.

A prije polufinalne borbe, pao je i međusobni meč u šahu, pa smo pitali Mirka. Hoće li biti lakše protiv Cappelozze ili šah protiv vas?

  • Da budem iskren, bit će mu lakše protiv Cappelozze. U šahu nema šanse nikakve.

Kako ide, “nikad nježnija drva nisam cijepao”?

  • Ne, nikad mekša drva nisam cijepao hahaha – odgovorio je odlično raspoloženi Cro Cop.

Neka Delija u slijedeća dva mjeseca redovito gubi u šahu protiv Cro Copa, a da u SAD-u potvrdi zašto je na njega ponosan hrvatski MMA svijet.

Izvor: GOL.hr