BORILAČKI

BOKSAČKI SPEKTAKL: Tyson se nakon 15 godina vratio u ring

Dvije bivše boksačke zvijezde, 54-godišnji Mike Tyson i 51-godišnji Roy Jones Jr. vratili su se u ring, u egzibicijskoj borbi legendi u Staples Centru. Meč je je na kraju završio bez pobjednika.

Bio je ovo boksački obračun po posebnim pravilima. Boksalo se osam rundi po dvije minute. Bilo je tu dosta zanimljivih izmjena udaraca, no niti jedan borac nije uspio zadati presudni. Čelični Mike u nekim je trenucima podsjećao kao iz dana dane najveće slave, međutim njegovi udarci nisu više toliko razorni i nema više te snage u njima. Gotovo svaku rundu počeo je napadom, međutim borci bi uskoro završili u klinču. I tako je izgledala svaka runda. Jones je izgledao nešto lepršavije, no niti on nije uspio zadati značajnije udarce.

Borba je na koncu završila bez pobjednika, što je posebno razočaralo Tysona koji je bio vidno ljutit poslije borbe te je odmah zatražio revanš.

Legendarni Tyson (50-6, 44 KO), je bio najmlađi svjetski prvaka u teškoj kategoriji u boksačkoj povijesti, neprikosnoveni prvak od 1987. do 1990. i prvi boksač teške kategorije koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF naslove. Posljednji put je bio u ringu u lipnju 2005., kada je izgubio od Kevina McBridea.

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu, mada je pri kraju Tysonove karijere, kada je nakon poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom šansa postojala, Jones je odbio borbu zbog novca, smatravši da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.

Prenosimo Net.hr https://net.hr/sport Foto: REUTERS