BASEBALL

Olimpiji „Galesov memorijal“ koji je bio i generalka pred utakmice Hrvatskog kupa

Drugog dana dvodnevnog Memorijala ‘Dragutina Galesa“ varaždinska Vindija je sa 4:3 pobijedila mladu reprezentaciju Hrvatske, a Zagreb je s rezultatom 16:7 pobijedio Vindiju. U finalu su se ponovio sastali karlovački i zagrebački bejzbolaši, a domaći su bili bolji pobijedivši s 12:5.

Prvog dana turnira Olimpija je s uvjerljivih 20:0 svladala Vindiju, a Zagreb s 18:0 pobijedio Hrvatsku U-18 reprezentaciju. U završnom susretu prvog dana Karlovčani su svladali i Zagrepčane s rezultatom 8:4.

Za MVP turnira proglašen je Slobodan Gales, a najbolji pitcher je Carlos Garcia (obojica Olimpija). Najbolji udarač je igrač Zagreba Fran Stančić Vidrač.


Hrvatski bejzbol kup odigrat će se na početku sezone, već narednog vikenda. Sistemom dvostruke eliminacije u subotu u 11 sati sastaju se zagrebačka Medvednica i varaždinska Vindija, a u 14 sati Olimpija i Zagreb. U 17 sati igraju pobjednici ta dva susreta. U nedjelju u 11 sati igraju poraženi iz prva dva subotnja ogleda, a pobjednik tog susreta u 14 sati igra protiv poraženog iz posljednjeg subotnjeg ogleda. Pobjednik te utakmice igrat će u finalu Hrvatskog kupa u 17 sati protiv pobjednika iz završnog subotnjeg meča.


Foto: R. Fajt /Kaportal