BASEBALL

OLIMPIJA NIJE KAO PPD ZAGREB: Prvo poraz pa pobjeda bejzbolaša karlovačke Olimpije

Da bejzbolaši Olimpije nisu nepobjedivi u domaćem prvenstvu kao što su to na primjer rukometaši PPD Zagreba u hrvatskom rukometnom natjecanju pokazali su im bejzbolaši Zagreba koji su ih neočekivano svladali u prvom domaćem prvenstvenom susretu rezultatom 11:9.

Karlovčani su u susret ušli opušteno što su Zagrepčani pojačani odličnim Amerikancem Tannerom Wauhobom iskoristili i zasluženo pobijedili. No, taj poraz ne bi trebao brinuti Karinove „pulene“ jer je ovo tek početak prvenstva.

Kako je subota bio loš dan za Olimpiju u uzvratu 4. kola prvenstva Hrvatske, u nedjelju, bili su znatno bolji i naplatili subotnji poraz uvjerljivo pobijedivši Zagreb sa 13:2. Junak utakmice bio je karlovački Venecuelanac Herrera.

Sljedećeg vikenda (subota – nedjelja) na redu je derbi sezone, u Grabriku igraju Karlovčani i Splićani – Olimpija i Nada.

Uz subotnji poraz seniora, juniori su također izgubili od Zagreba sa 11:6 , a najmlađa selekcija u Little League Croatia North natjecanju u Varaždinu je poražena u obje utakmice 12:1 i 4:1.

Foto: R. Fajt/Kaportal