BASEBALL

KRUNO KARIN: Konkurencija u muškim momčadskim sportovima sve je manja. Nadam da će biti žešća što će pokazati da cijeli karlovački sport ide naprijed

Karlovački bejzbolaši dosad su osvojili 16. naslova prvaka Hrvatske, ukupno 40. trofej – 16 puta bili su pobjednici kupova, 7 puta pobjednici Inter liga i jednom pobjednici europskog CEB-a kupa. U proteklih 37 godina postojanja kluba odigrali su 1.328 utakmica, imaju 873 pobjeda i 455 poraza – fascinantan score. U anketi KŠZ izabrani su za najbolju momčad Karlovca 2020. godine.

– Kao i većina bejzbol klubova u Hrvatskoj, mi smo prošle godine imali tri pojačanja iz Venezuele, bivše igrače LA Angelsa Jose Hererra i Jose Mendoza te Carlosa Garciu bivšeg igrača Boston Red Soxa. Sva trojica su dali veliki doprinos našim rezultatima, ali ono što najviše veseli je da su cijelu finalnu seriju odigrala tri igrača od 16-17 godina. To su Duje Papić, Benjamin Paulić i Kevin Volarić. U dvije utakmice je nastupio i 15-godišnji Sven Anić, što daje sigurnost i nadu da se kvaliteta bejzbola u Karlovcu neće prekinuti – naglašava Kruno Karin, pokretač i osnivač bejzbola u Karlovcu.

Malo je Karlovčana koji se mogu pohvaliti značajnim funkcijama u nacionalnim i međunarodnim sportskim asocijacijama kao Kruno Karin. Jedna od najviših i najznačajnijih funkcija je dužnost generalnog tajnika udružene Europske bejzbol i sofbol federacije (World baseball and softball confederation Europe) koju obnaša od prošle godine.

I da ne bismo puno objašnjavali tko je Krunoslav Karin zatražili smo ga za komentar izbora Bejzbol kluba Olimpija za najbolji klub u gradu na četiri rijeke:
– Normalno da nam puno znači izbor za najbolji klub u gradu. Ovo nam je, mislim, treća godina za redom da smo prvi u izboru KŠZ-a. Mislim da je ovo bio ipak i vrhunac godine. Svih ovih prijašnjih godina nama je to uvijek velika čast biti najbolji sportski klub u gradu. Ono što mene malo u svemu tome žalosti je da je ta konkurencija u muškim momčadskim sportovima sve manja i manja, što je očito problem za grad Karlovac. Nadam da će ta konkurencija iz godine u godinu biti žešća što će pokazati da cijeli karlovački sport ide naprijed – kaže Karin.

Što od rezultata možemo očekivati u 2021. godini?
– Što se tiče ove godine čekamo sad kalendare natjecanja. Nadamo se da ćemo kao i prošle godine odigrati kompletnu Hrvatsku ligu. A što se pak tiče međunarodnih natjecanja svi kalendaru su izašli van. Trebali bi u lipnju mjesecu ići u Belgiju, u Antwerpen na finale Federation Cupa. Da li će biti ili neće … Mi se nadamo da će biti sve O. K. kao što je bilo i pretprošle godine i da nećemo cijelu godinu, kao prošlu, odsjediti doma. To bi bilo sve što se tiče ovih velikih međunarodnih natjecanja.

BK Olimpija, prvaci Hrvatske za 2020.: Jose Mendoza, Phil Smith, Vlastimir Aranđelović, Krunoslav Gojković, Damir Karin, Jose Herrera, Kevin Volarić, Slobodan Gales, Duje Papić, Carlos Garcia, Dario Vojak, Antonio Horvatić, Benjamin Paulić, Sven Anić, Matic Lešnjak, Ivan Mitrović, Žan Čović, Leon Horvatić i Eowyn Marjanović.

Amerikanac Andrew Jones (NADA) najbolji je pitcher prvenstva, a karlovački Venecuelanac Jose Herrera je najbolji udarač finala. Karlovačka bejzbolašica Eowyn Marjanović preuzela je pehar za novoga prvaka. Ona je ove godine nastupila u seniorskoj postavi Olimpije.

Foto: R. Fajt/Kaportal, Kafotka