BASEBALL

HRVATSKA BASEBALL LIGA: Bejzbolaši Olimpije očekivano na čelu prvenstvene ljestvice

Ovog vikenda bejzbolaši karlovačke Olimpije odigrali su na igralištu 4 Rijeke u Grabriku dvije utakmice prvenstva Hrvatske. Zabilježili su dvije pobjede protiv Zagreba 9:8 i 11:1.

Pravu bejzbol poslasticu za sve prisutne na stadionu 4 Rijeke priredili su u prvoj utakmici u subotu ekipe Zagreba i Karlovca. Uz odlična odigravanja i home run udarce te izmjenjivanju u vodstvu tijekom 11 izmjena i skoro 4 sata igre, utakmicu je okončao Antonio Horvatić sa Walk-off home run udarcem. Isti igrač je držao Olimpiju u utakmici na poziciji bacača u drugoj polovici susreta. Phil Smith je home run udarcem dao vjetar u leđa na samom početku. Na kraju, pobjeda pripada ekipi Olimpije rezultatom 9:8.

U nedjelju, nakon četiri izmjene rezultat je 0:0, uz odlične pitchere, domaćeg Garciju i zagrebačkog Uribea. Zagreb je došao do vodstva s 1:0. Potom se u petom karlovačkom napadu dogodio potpuni raspad Zagrebaša pa je Olimpija došla do vodstva od 7:1. Susret je završen već u 7 inninga rezultatom 11:1 za Olimpiju.

Olimpija vodi na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 5-0. Zagreb je drugi, treća je varaždinska Vindija, slijedi splitska Nada, dok je Medvednica odigrala tek jedan susret.

Foto: facebook