BASEBALL

FINALE PH: Olimpija povela 2-0 ali u ovoj finalnoj seriji još je uvijek sve otvoreno

Na bejzbol igralištu u Grabriku protekli vikend odigrane su dvije utakmice finalne serije prvenstva Hrvatske u bejzbolu. Igrali su karlovačka Olimpija i Zagreb. U subotu je rezultat bio 6:5, u nedjelju 8:7, oba puta pobijedili su karlovački bejzbolaši. Konačan rezultat: Olimpija – Zagreb 2-0.

Pobjede nisu osigurane s lakoćom već se u obje utakmice igrao produžetak, obje utakmice otišle su u dodatni deseti inning. U subotu su gosti odlično otvorili susret, poveli s 3:0 već u prvom napadu. U dodatnoj izmjeni odlučio je home run udarac Horvatića koji je donio pobjedu domaćima. U nedjelju obrnut početak – meč su odlično započeli domaći. No, Zagreb sustiže i u regularnom dijelu pa susret završava 7:7. U nastavku obrana zagrebačke momčadi čini grešku što je Karlovčanima donijelo tijesnu pobjedu.

Olimpija je, dakle, povela s 2-0 u pobjedama protiv Zagreba, no u ovoj finalnoj seriji još je uvijek sve otvoreno. Slijede tri utakmice u Zagrebu narednog vikenda na igralištu na Jarunu (svaka od 15 sati).

Foto: R. Fajt/Kaportal