BASEBALL

Alfa i omega karlovačkog baseballa od sada je to i u Europskoj baseball i softball federaciji (WBSC Europe)

Karlovčanin Krunoslav Karin izabran je u subotu, 12. veljače 2022. za predsjednika Europske baseball i softball federacije WBSC Europe.

Generalni kongres, izborna skupština, održana je u Ljubljani (Slovenija) a protukandidat Karinu bio je Talijana Andree Marconija. Glasovanje je završilo 44:28 za Karlovčanina čime je dosadašnji dugogodišnji glavni tajnik Europe i član komisije svjetske federacije, dobio povjerenje da bude na čelu europske baseball i softball federacije.

Generalni tajnik: Ami Baran (Izrael), Tresurer: Eddy Van Stralen (Belgija), VP: Gabriel Waage i Petr Ditrich (Češka). Članovi Upravnog odbora: Francois Collet (Francuska), Vermidas Neverkauskas (Litva), Juergen Elsishans (Njemačka), Youri Alkalay (Bugarska), Christian Palvia (Sweden) i Mette Nissen Jakobsen (Danska).

Spomenimo još i to da je ovo prvi put da jedan Karlovčanin, inače alfa i omega karlovačkog i hrvatskog bejzbola, pozicioniran na tako visokoj funkciji neke europske sportske asocijacije.

  • Jedan od najvećih europskih saveza sa 70 članica izabrao me s ogromnom većinom od 63 posto glasova. Velika je to stvar za Hrvatsku, Karlovac i naravno mene osobno. Čast ali i obaveza da u sljedećem razdoblju dadem sve od sebe da naš sport dovedemo na mjesto koje mu pripada u olimpijskoj obitelji – kratko je komentirao izbor Krunoslav Karin.

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač – čestitali su Krunoslavu Karinu izbor na novu odgovornu sportsku dužnost:
“Dragi Krunoslave, kvalitetan rad je definitivno prepoznat i nagrađen. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na izboru za čelnika Europskog baseball i softball saveza. Želimo ti puno uspjeha u premijernom mandatu na predsjedničkoj dužnosti!”