ATLETIKA

VIŠEBOJSKO PRVENSTVO HRVATSKE: Karlovački klubovi ubrali tri medalje – dva srebra i broncu

Protekli vikend je u Čakovcu, u organizaciji AK Međimurje, održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima. Postignuta su i tri rekorda u mlađim kategorijama u disciplinama višeboja koje su uvedene tek prošle godine. Rekorde su postigli Roko Farkaš u osmoboju za kadete, Luka Fučko u šestoboju za mlađe kadete i Jana Koščak u šestoboja za kadetkinje.

Karlovački atletski klubovi, AK Karlovac i AK KA-tim, iz Čakovca se vraćaju s tri odličja. Lea Novković i Hrvoje Neralić iz Atletskog kluba Karlovac osvojili su srebrne, a Nika Jagodić iz KA-tima brončanu medalju.

Mlađa juniorka Lea Novković je bila najbolja na 200 i 800 metara, dok je drugo mjesto osvojila je na 100 metara s preponama. U tehničkim disciplinama rezultati su joj bili nešto slabiji: skok u vis – 4., bacanje kugle – 3., skok u dalj – 3., bacanje koplja – 2.. U konačnom poretku sa 4725 bodova završila je na drugom mjestu.

Senior Hrvoje Neralić je do srebrne medalje došao u desetoboju, u konkurenciji još trojice natjecatelja. U trkačkim disciplinama bio je odličan – najbolji na 100 metara, 400, 1500 i 110 metara s preponama. U tehničkim disciplinama postigao je ove rezultate: skok u dalj – 3., skok u vis – 2., bacanje kugle – 3., skok s motkom – 4., bacanje diska – 4., bacanje koplja – 4.. U ukupnom poretku zauzeo je drugo mjesto sa 4733 boda.

Članica AK KA-tima, Juniorka Nika Jagodić, osvojila je brončanu medalju u sedmoboju, nastupivši u konkurenciji još dvije atletičarke. Bila je najbolja na 800 metara, druga u bacanju koplja, dok je na 200 metara, 100 metara s preponama, skoku u vis, bacanju kugle i skoku u dalj završila kao trećeplasirana. Na kraju je prikupila ukupno 2455 bodova.


U muškoj konkurenciji kod seniora u desetoboju naslov prvaka Hrvatske osvojio je Stjepan Strukar sa 5061 bodom, kod juniora u desetoboju Anton Milanović sa 5635 bodova, kod mlađih juniora u desetoboju Zvonimir Tirić sa 6671 bodom, kod kadeta u osmoboju Roko Farkaš sa 5595 bodova, kod mlađi kadeta u šestoboju sa Luka Fučko sa 3383 boda i kod limača u troboju Marko Zrnić sa 906 bodova.

U ženskoj konkurenciji kod seniorki u sedmoboju naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Katarina Gašparović sa 4385 bododa, kod juniorki u sedmeboju Lorena Faktor sa 3983 boda, kod mlađih juniorki u sedmoboju Veronika Šokota sa 4816 bodova, kod kadetkinja u šestoboju Jana Koščak sa 4505 bodova, kod mlađih kadetkinja u četveroboju Kate Nižić sa 2219 bodova i s istim brojem bodova Lucija Novak i kod limačica u troboju Dora Lovrinović sa 1227 bodova.


Foto: Facebook