ATLETIKA

KUP HRVATSKE: Tri sjajna odličja za Leu Novković, Lovri Kasuniću srebrna medalja

Atletičari i atletičarke AK Karlovca nastupili su na finalu juniorskog Kupa Hrvatske odakle donose četiri odličja – zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju.

Nakon odličnih rezultata u ovoj sezoni u mlađoj i seniorskoj konkurenciji, talentirana karlovačka atletičarka Lea Novković, ponovno je razveselila sve poklonike „kraljice“ u Karlovcu.

Na juniorskom Kupu Hrvatske koji je održan u subotu i nedjelju, 19. i 20. rujna 2020. godine, Novković je zauzela 2. mjesto u utrci na 100 metar s preponama i osvojila srebrnu medalju. Treće mjesto i brončanu medalju zaslužila je u utrci na 400 metara. Kao što se i moglo očekivati zlatnu medalju osvojila je i u svojoj glavnoj disciplina – 400 s preponama. Dakle, Lea Novković ja nastupila je u tri discipline osvojivši tri medalje – zlatnu, srebrnu i brončanu!

Još jedno, četvrto i to srebrno odličje za AK Karlovac, osvojio je Lovro Kasunić na 3000 metara protrčavši drugi kroz ciljnu traku. Kasunić je bio četvrti na 1500 metara, a Irina Vidiček-Ljubojević, solidna peta na 200 i na 400 metara. Tin Dolšak bio je sedmi, a Andrej Belčić osmi, obojica su trčala na 800 metara. Dolšak i Belić nastupili su i u disciplini 400 metara gdje su zauzevši 9. i 15. mjesto. Muška štafeta Atletskog kluba Karlovac je u utrci na 4×400 metara osvojila 6. mjesto. U sprinterskim disciplinama Patrik Rački je zauzeo 20. mjesto na 100 metara. Na 200 metara trčali su još – Rački koji je bio zauzeo 19. mjesto, a 20. mjesto zauzeo je Franjo Špišić.