ATLETIKA

KRALJICA SPORTOVA: AK Karlovcu osam medalja – četiri zlatne, tri srebrne i jedna brončana medalja

Na ukupnoj ljestvici odličja Atletski klub Karlovac je na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke u sveukupnom plasmanu zauzeo treće mjesto, iza zagrebačkog Agrama i splitskog ASK-a. Atletski velikani Dinamo Zrinjevac, Zagreb, Kvarnera, Slavonija Žita, Slobode od sada „pušu u leđa“ Belčićevim atletičarima.

Sveukupno prvog i drugog dana natjecanja članovi Atletskog kluba Karlovac osvojili su osam medalja – četiri zlatne, tri srebrne i jedna brončana medalja.

PRVI DAN: Tri zlata i srebro za članove AK Karlovac
Prvog dana mlađeseniorskog PH Belčićevi natjecatelji osvojili su tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Mlada karlovačka atletska nada Lea Novković se na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske već prvog dana natjecanja okitila s dvije medalje – zlatnom i srebrnom. Prvo mjesto i titulu mlađeseniorske prvakinje Hrvatske osvojila je u utrci na 100 metara s vremenom 15,08. Utrku na 400 metara otrčala je također sjajno i uzela srebrno odličje za osvojeno drugo mjesto. Helena Valentić je na 3000 metara sa zaprekama potvrdila titulu mlađeseniorske prvakinje države osvojivši zlatnu medalju. Bruno Belčić je prvog dana natjecanja u utrci na 1500 metara rutinirano stigao do prvog mjesta i zlatnog odličja. U istoj utrci četvrti je bio Lovro Kasunić. Hrvoje Neralić osvojio je četvrto mjesto na 100 metara s preponama, a u utrci 100 ‘glat’ bio je šesnaesti. Na 400 metara 12. mjesto osvojio je Andrej Belčić, 13. Borna Burić.

DRUGI DAN Jedno zlato, dva srebra i bronca
Drugog dana mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske natjecatelji Atletskog kluba Karlovac osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i dvije brončane medalja.

Bruno Belčić je drugog dana prvenstva do zlatne medalje došao u svojoj disciplini u kojoj je seniorski prvak Hrvatske- utrci na 3000 metara sa zaprekama. Lea Novković je u utrci na 400 metara s preponama došla je do drugog mjesta i još jedne srebrne medalje. Trčala je i finale na 200 metara gdje joj je zamalo izmakla brončana medalja – zauzela je četvrto mjesto. Helena Valentić je u utrci na 3000 metara bez zapreka stigla do trećeg mjesta i brončane medalje. Na 400 s preponama atletičar AK Karlovac Hrvoje Neralić je na 400 metara sa zaprekama osvojio srebrnu medalju. U utrci na 800 metara Tin Dolšak bio je sedmi, Lovro Kasunić osmi, a Andrej Belčić dvanaesti. Borna Burić bio je 23. na 200 metara. Karlovačka štafeta 4×400 metara zauzela je treće mjesto i osvojila brončanu medalju za svoj klub. Trčali su Andrej Belčić, Tin Dolšak, Bruno Belčić i Hrvoje Neralić.

Foto: Facebook