ATLETIKA

IPAK SE KREĆE: Resorno ministarstvo i Grad Karlovac ulažu 800 tisuća kuna u opremanje atletske staze

Ministarstvo turizma i sporta i Grad Karlovac potpisali su ugovor za opremanje atletske staze u Karlovcu. Ukupna vrijednost opreme je 800 tisuća kuna. Ministarstvo će osigurati 398.669,01 kuna, a preostalih 400 tisuća kuna sufinancirat će Grad Karlovac.

Grad će provesti i postupak javne nabave za opremu atletske staze i atletskih borilišta poput opreme za skok u dalj, u vis, za skok s motkom, bacanje kladiva i diska, prepone za trčanje i slično čije se postavljanje planira prije proljetnih natjecanja 2021. godine.

Atletska staza na atletsko-nogometnom stadionu sa desne obale Korane koja je izgrađena 1975. godine, obnovljena je nedavno a investicija je koštala nešto više od tri i pol milijuna kuna.

Još kad bi stadionu vratili njegovo izvorno ime „atletsko-nogometni“ ili možda „Gradski stadion“, bila bi ispravljena velika neprava učinjena atletičarima kad je stadion nazvan po nogometašu i nogometnom treneru, pored već po njemu imenovane Nogometne škole i prilaza stadionu i karlovačkom slatkovodnom akvariju – Aquatika. Atletika koja je Karlovcu podarila dva olimpijca i niz rekordera i državnih prvaka, stavljena je tako u podređeni položaj u odnosu na „najvažniju sporednu stvar na svijetu“ koja to u Karlovcu sigurno nije.

Foto: R. Fajt/KAportal