ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

DRAŽEN LOVRIĆ: Kao bivši atletičar znam da nam potrebe naših sportaša uvijek trebaju biti na prvom mjestu

U Karlovcu ne živi samo jedan Dražen Lovrić s istim imenom i prezimenom. Poznajem ih najmanje dva. Ovaj Dražen Lovrić o kojemu je riječ u ovom tekstu nije morao dokazivati da on nije onaj Dražen Lovrić sa Zagrada već Dražen Lovrić iz atletike. Nije trebao dokazivati da nagrada KŠZ-a za sportskog djelatnike godine pripada njemu već su mu to sa zakašnjenjem, uz ispriku dojavili. Na kraju je sve ispalo dobro. Nagrada KŠZ-a za sportskog djelatnika godine ipak će otići u prave ruke.

Jesi se iznenadio kada si primio vijest da si dobitnik priznanja, a ne Luka Vlašić?
– Nakon što sam primio obavijest da sam nagrađen za sportskog djelatnika godine 2020. bio sam iznenađen jer sam prije toga pročitao tko je sve primio nagradu za sportskog djelatnika, tako da je nisam očekivao. Eto, nakon ispravke pogreške saznao sam da sam dobitnik te se zahvaljujem KŠZ-u na priznanju. Žao mi je što je tako ispalo s Lukom.

Kako si se snašao u funkciji predsjednika Atletskog kluba?
– Moram priznati da je to bilo sasvim novo iskustvo za mene iako mi nije kao dugogodišnjem članu Atletskog kluba nepoznata problematika koja je opterećivala klub, naše atletičarke i atletičare. Kao bivši atletičar znao sam da nam potrebe naših sportaša uvijek trebaju biti na prvom mjestu. Prihvatio sam se funkcije jer znam da sam samo dio tima koji radi na boljitku atletike u našem gradu. Dobra suradnja svih struktura u klubu doprinosi uspjehu.

Kako surađujete s vašim atletskim veteranima?
– U klubu imamo nekoliko veterana, bivših atletičara, koji su donedavno nastupali na raznim natjecanjima, a danas se natječu kao veterani našeg kluba. Najbolje rezultate ostvaruje Renata Novosel. Cilj nam je da zadržimo naše članove u starijoj dobi, nakon aktivnog bavljenja atletikom. Držim da nam svojim iskustvom i životnim stilom mogu biti uzor mladim sportašima, a ujedno i doprinose radu kluba.

Što bi kao predsjednik kluba htio još učiniti do kraja mandata?
– Nadam se da sam kao predsjednik AK Karlovac u zadnje tri godine dao doprinos naglom uzletu kluba. Naše atletičarke i atletičari imaju odlične rezultate. Pred svega dobili smo i novu atletsku stazu gdje smo na otvorenju uspješno organizirali atletski miting, u ne baš idealnim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa. Nadam se da uskoro više nećemo imati sličnih problema i da će se situacija smiriti te da ćemo u normalnim uvjetima još više približiti karlovačku atletiku našim građanima, publici. Očekujemo organizaciju državnih prvenstava i međunarodnog atletskog mitinga koji su na rasporedu ove godine. Naš najveći izazov je svakako privući što veći broj mladih da se bave ovim sportom – kaže Dražen Lovrić, predsjednik AK Karlovac i nagrađeni sportski djelatnik kojega je, zamalo, zaobišla KŠZ-ova nagrada za prošlu godinu.


O DOBITNIKU

Saša i Bruno Belčić s Draženom Lovrićem

Dražen Lovrić se atletikom počeo baviti prije 40-etak godina. Prepoznat je 1981. kad je bio najbrži pionir na 100 metara. Već drugi dan ga je posjetio Slavko Kurija i pozvao ga na trening atletičara Karlovca.

– Tako je 1985. započela moja sportska-atletska karijera. Na krosu Sportskih novosti pobijedio sam u konkurenciji sedmih i osmih razreda – prisjeća se Dražen Lovrić danas u funkciji predsjednika Atletskog kluba Karlovac.

Dvije godine kasnije, 1987., pobijedio je u utrci pionira na 800 i 400 u Hrvatskoj. Nakon Kurije preuzeo ga je legendarni Zdenko Kuzmanić pod čijom je trenerskom paskom postao reprezentativac bivše države te je 1989. bio sudionik Europskog juniorskog prvenstva. Najbolji u Hrvatskoj bio je nakon preokreta 1990. u disciplini 400 metara. Domovinski rat je prekinuo njegovu atletsku karijeru ali ne i ljubav spram „kraljice“.


Foto: Privatna arhiva